Koninginnedag & mijn verjaardag - Reisverslag uit Port Elizabeth, Zuid-Afrika van wendy kastelijn - WaarBenJij.nu Koninginnedag & mijn verjaardag - Reisverslag uit Port Elizabeth, Zuid-Afrika van wendy kastelijn - WaarBenJij.nu

Koninginnedag & mijn verjaardag

Door: wendy

Blijf op de hoogte en volg wendy

03 Mei 2009 | Zuid-Afrika, Port Elizabeth

Koninginnedag in Zuid-Afrika

Wat je zoal tegenkomt;
- veelal Nederlandse mensen uitgedost in het Oranje
- locals die ook uitgedost zijn in het Oranje
- locals die los gaan op Nederlandse muziek
- Nederlands die compleet losgaan op Guus, Marco, en andere vaderlandse muziek helden
- Goedkope drank (13 R voor een malibu cola, is dus 1 euro!) daardoor ERRUG veel dronken mensen
- En tsja, een of andere freak die de telefoon uit mijn handen steelt en weg rent..

Om maar met dat laatste te beginnen, mijn telefoon is gisteren gejat uit mijn handen! Ik was aan het bellen. Ik stond buiten het gebouw waar het feest gehouden werd in de buurt van 2 zoenende Nederlandse mensen ( ongeveer 5 meter ). Terwijl ik aan het bellen was kwam die jongen de heletijd naar mij toe om te vragen of hij met mijn telefoon mocht bellen. Ik vertrouwde die kerel al niet dus ik negeerde hem zoveel mogelijk en zei dat ie gewoon weg moest gaan. Toen ik ophing vroeg hij het weer, ik zei dat hij gewoon op moest rotten en ik wilde naar binnen lopen. Die kerel griste de telefoon uit mijn handen en rende keihard weg, in een auto die klaar stond. Ik rende er nog achteraan maar bedacht me dat ik dat beter niet kon doen want de kans is dan vrijgroot dat je de auto in word getrokken en wie weet wat er dan met je gebeurd… Al met al was ik super geschrokken en vond het ook echt super eng en raar!
Heb nu een nieuwe telefoon gekocht maar ik baal er wel van.. maar ja.. zo is Afrika!

De Koninginnedag hier was opzich erg gezellig. Iedereen was in het Oranje en we hadden lekkere gouwe ouwe Nederlandse hits. Hier hebben we gelukkig weinig gemerkt van het voorval in Nederland maar toch best wel heftig om die beelden dan op tv te zien. Het is toch ook jou Nederland waarin dat gebeurd..

Ooh en ik heb zoveel zin om terug te gaan! kan bijna niet wachten tot de 28e! nog even een extra uitleg voor de mensen waarvan ik een reactie heb gekregen op mijn site over mijn vervroegde vertrek. Ik heb hier voor gekozen omdat ik het niet zo zie zitten om nog een half jaar hier stage te lopen. De stage op zich vind ik heel erg tegen vallen. De communicatie vind ik echt super moeilijk. De meeste kinderen zijn Xhosa of coloured. Zij spreken dan ook veelal Xhosa of Afrikaans. Afrikaans is op zich te volgen maar zodra je een assesment moet doen met de kinderen begrijp ik ze niet. Ook vind ik het werken in een organisatie als waar ik nu werk echt niet leuk. De groepswerkers werken op zo’n andere manier dan ik geleerd heb en ik vind het heel erg moeilijk om daar mee om te gaan. Hoe reageer jij op mensen die kinderen slaan? Het gebeurd niet vaak maar af en toe zie je het wel. Daarnaast zijn er nog groepswerkers die kinderen lijfstraffen geven als een hele tijd met de armen in de lucht staan. Dit is eigenlijk allemaal verboden bij mijn stage instelling maar er is niemand die het controleert. Sowieso vind ik het verschil in cultuur heel erg moeilijk te accepteren. Ik kan er niet goed mee omgaan en ik weet ook zeker dat ik dat nooit zal kunnen. Het is vanaf deze afstand moeilijk uit te leggen zoiets moet je ervaren. Ik ben geen racist absoluut niet, maar de echte zwarte Afrikaanse mensen begrijp ik echt niet. En ik denk dat ik een van de vele westerse mensen ben die dit zo ervaart. Ik vind een half jaar stage lopen meer als genoeg en ben dus ook erg blij dat ik eerder naar huis kan. Dit betekend dat ik nog een half jaar in Nederland moet stagelopen maar dat vind ik niet erg. Ik zie het eigenlijk wel als een super goede kans om daar ook nog ervaring op te doen.

Dit was het dan ongeveer wel weer.
OHaj, ik heb echt een super leuk kadoo gekregen voor mijn verjaardag! Ik krijg een zuidafrikaans nummerplaat (van auto's weet je wel) met mijn naam erop! en die hier in zudiafrika zijn super mooi, staan namelijk dieren op enzo! Echt leuk! dankjewel Marshalhuisgenootjes! :D

Liefs Mij

• 03 Mei 2009 - 16:08

Robert:

Fijn dat je terug komt, samen met mij =D.. en uhm, heeeel erg gefeliciteerd met je verjaardag. En omdat ik een stommerd ben; SORRY! 3 Kusjes en een dikke zoen van mij! Houd van jou.

• 03 Mei 2009 - 18:10

Annnnita:

Hey Wen,
    Het is met Anita, de sloerie uit de slobben, en het is ook met Ludo met zijn lange neus, want hij is de slechterik van dit stuk. Dit mag ik niet typen van mama, vanwege het te hoge zondagavond gehalte, maar ach, Rik is een blokje op zijn motor aan het rijden. Jij bent nu jarig, en vet oud, want 1989 is het jaar, waarin jij ter wereld kwam. Maar oma vind je nu al zo lang groot. EN dat vind ik ook. Maaar ik vind nog veel meer. Echt veeeeeeel meer. Overal vind ik wel wat van. Op dit moment vind ik vooral dat jij een leuk stukje hebt geschreven, en dat die hete kip van net toch wel heeel heet was want we lopen nu allemaal te scheten. Maar dit mag ik niet typen omdat iedereen dat leest en dan denkt: wendy's family is gek! Nou denk ik dan: Echt nietes! Nou ik mag van oma niet zeggen dat je een cooole babe bent, want volgens haar is een babe een oude vrouw. Oma blijft leuk. Robert wil hier nog het volgene aan toevoegen: Hallo! Wennepen, ik moet ophangen, want dit stukje begint belachelijke vormen aan te nemen. Echter, als het kon, dus als de tijd het toestond, zou ik nog dagen doorgaan. Ik moet je namelijk nog steeds feliciteren met het feit dat je vandaag precies 20 jaar geleden op de aardbol afgeleverd door mama. Mama is een held. En jij bent in Afrika. En hopelijk ga je daar nog even van genieten. Ik moet ophangen want oma wil naar huis. Wen gefeliciteerd en mijn opdracht voor jouw 2009/10: genieten! Nou doeieieiei groet'n Anitaaaaaaaa

• 04 Mei 2009 - 10:20

Marleen:

Hee Wendy!

Allereerst nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Heb je een leuke dag gehad? In ieder geval een leuk cadeau gekregen, haha, dat wil ik ook wel! ;)

Hoe gaat 't verder? Wat een actie zeg, van je mobiel..

Maar ik wist helemaal niet dat je eerder terug komt! Lijkt me ook wel erg lastig, die cultuur is zo anders dan, en als het dan ook nog lastig is om te verstaan.. Nou ja, een halfjaar is ook al een hele ervaring natuurlijk! :)
    Ik moet weer gaan, veel succes nog met alles daar en geniet er nog even van!

Liefs en tot gauw!

• 07 Mei 2009 - 04:39

Frans En Pauline:

Al zag je idee over deze stage er vooraf wat anders uit, toch al met al wel heel veel ervaringen rijker geworden tijdens deze stage-periode denken we?