ff algemene info
Door: wendy
Blijf op de hoogte en volg wendy
10 Maart 2009 | Zuid-Afrika, Port Elizabeth
Ik bedacht me dat ik helemaal vergeten ben algemene informatie door te geven!
Mijn adres hier in Zuid-Afrika is:
Marshall road 27b
Humewood 6001
Port Elizabeth
South Africa
Mijn telefoon nrs zijn:
Ned nr: 0622187695 ( is goedkoper voor jullie om naar te smsen, kost namelijk het gewone Nederlandse tarief maar niet bellen op dit nr!!!)
Afrikaans nr: 0027-761846961 ( via belbob.nl kan je voor 13 c per minuut naar dit nr bellen mocht je iets leuks te vertellen hebben)
Ik loop van maandag tot donderdag stage van 8 tot 4 bij Protea, dat is een kindertehuis.
Ik woon in de stad Port Elizabeth, dit is de 5e grootste stad van Zuid-Afrika en ligt aan de Indiche Oceaan. Het is niet bepaald te vergelijken met Leeuwarden of Groningen want de stad is enorm groot en uitgestrekt. Een groot gedeelte van de stad bestaat uit townships (wij kennen dat als krottenwijken) maar ik woon in het rijke en luxe gedeelte van de stad, in de wijk Humewood. Hier staan ongeveer alle grote huizen (lees; villa’s, etc) en ziet het er allemaal ontzettend mooi uit.
Port Elizabeth is een industriestad en dat kan je goed merken aan de bedrijven die hier gevestigd zijn. Hier zitten erg veel autogarages/bedrijven/distributeurs/etc. Daarnaast word hier een van de voetbalstadions gebouwd dat in 2010 gaat fungeren voor het WK voetbal. Op dit moment is er nog niet veel van te merken. Binnenkort ga ik daar een rondleiding maken super leuk!
Daarnaast zit in bijna elke straat wel een KFC of een Mc Donalds en is alcohol hier echt SUPER goedkoop wat naar mijn mening niet zo goed is voor de volksgezondheid.
Verkeersregels kennen ze hier niet echt, je word zowel van links en rechts ingehaald en de stoplichten zijn heel erg apart. Het moest dan ook echt even wennen om én links te rijden én de verkeersregels (die er dus eigenlijk niet echt zijn) te begrijpen.
Ik moet zeggen dat ik mijn vrijheid ontzettend mis. Hier moet alles in de auto en dan bedoel ik ook écht alles! Je kan namelijk niet alleen over straat lopen, althans dat raden heel sterk af in verband met overvallen enzo. Dus eventjes alleen op je fietsje naar de supermarkt zit er niet in, terwijl die 1 km verderop zit.
Het dolfijnen en walvissenseizoen breekt in mei weer aan. Dan komen de walvissen en dergelijke andersoortige grootachtige vissen vanuit antartica over om te overwinteren(??).
Ik ben sinds maandag begonnen met surflessen en ja ik blijk talent te hebben :D! ik heb in mijn 2e les mijn 1e certificaat (van de 5) gehaald én ik was de 3e persoon uit de 28 jarig lange surfcariëre van mijn surfcoach die in de 1e golf meteen bleef staan op de plank :D! Hoe vinden jullie die? ik moet er zelf echt keihard omlachen want ik vind het zoooo super leuk!
Dit was het wel zo’n beetje.
Oja, mochten jullie nou ook naar Zuid-Afrika willen dan kan je via www.nomadtours.co.za hele mooie reizen boeken voor weinig geld!
Groetjes Wendy, en oja Kaartjes en brieven zijn natuurlijk altijd welkom! Oja en mochten jullie je oefening net op youtube kunnen zetten, dan kan je ook gewoon een dvdtje opsturen want wij hebben hier een dvdspeler!
10 Maart 2009 - 11:40
Jelmer:
Heey links rijder:D Lijkt me lastig om daar te rijden. maar jij kan dat:P
Heel veel plezier daar
Groetjes Jelmer -
10 Maart 2009 - 11:49
Robert:
Surfdude,
ik ga ook surfen als jij stage moet lopen =]..
en dan kunnen we samen suuuuurfeeeeeenn, surfing USA.. -
10 Maart 2009 - 12:10
Anita:
Hey babe,
surftalent! ik moet er anders helemaal niet om lachen ghoor want ik vond het vet moeilijk en stond na dag 1 nog steeds niet.. Nou ga ik weer want ik word ontvoerd door Taam want ik moet taart eten. Nou doieoieoei zus!!
daaaug -
10 Maart 2009 - 14:01
Linda:
waaauw wat goedzeg! handig dit; deze info enzo!
mean ik wil daar ook heen!
SURFEN IS GEWOON SUPERLEUK.
ofzo
naja
dat lijkt me wel in ieder geval!
11 Maart 2009 - 11:27
Frans En Pauline:
Inmiddels een beetje gewend he? Leuk dat je zo enthousiast ben! Ik zal een kijken wat ZA met Nomadtours kost, in ieder geval leuk om te weten. Tot de volgende keer.